1 1 1

S953

Snowprox S953 е зимска гума со високи перформанси соодветна за користење на автопат. Достапна со пропорции од 60 до 40, ја развивме Snowprox S953 како би Ви понудиле подобрено сопирање и удобно возење на влажен и сув коловоз.

Со усвојување на спортски насочена шара во комбинација со дополнителни функционални елементи на овој дизајн добиена е исклучителна зимска гума која е погодна за користење при големи брзини кои се постигнуваат на автопат.

Жлеб со асиметричен пресек

Подобрено кочење на сув и влажен терен

Мулти брановидни ламели

  • Стабилност и на влажен и на сув коловоз
  • Подобрен нерамномерен отпор на абење

Отворен страничен зарез

Подобра дренажа на вода и прилепување на снег

Странични ламели

Подобрено прилепување на снег

Два широки жлебови и V жлеб

Подобра дренажа на вода

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии Snowprox S953

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
15 55 185/55 R15 82H
195/55 R15 XL 89H
205/55 R15 88H
50 195/50 R15 82H
205/50 R15 86H
16 55 195/55 R16 87H
205/55 R16 91H
205/55 R16 XL 94V
215/55 R16 93H
215/55 R16 XL 97H
225/55 R16 95H
225/55 R16 XL 99V
50 195/50 R16 XL 88H
205/50 R16 XL 91H
225/50 R16 92H
45 195/45 R16 XL 84H
205/45 R16 XL 87H
215/45 R16 90H
225/45 R16 XL 93H
40 215/40 R16 XL 86H
17 60 225/60 R17 99V
55 215/55 R17 XL 98V
225/55 R17 XL 101V
235/55 R17 XL 103V
50 205/50 R17 XL 93V
215/50 R17 XL 95V
225/50 R17 94H
225/50 R17 XL 98V
45 205/45 R17 XL 88H
215/45 R17 XL 91H
225/45 R17 91H
225/45 R17 XL 94V
235/45 R17 XL 97V
245/45 R17 XL 99V
40 255/40 R17 XL 98V
18 60 225/60 R18 100H
50 215/50 R18 92V
45 225/45 R18 XL 95H
225/45 R18 XL 95V
235/45 R18 XL 98H
40 245/40 R18 XL 97V
225/40 R18 XL 92V
235/40 R18 XL 95V
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires