1 2 3 4 5

Proxes ST III

Премиум спортска летна гума за SUV.

Proxes STIII се одликува со еднонасочна шара и дизајн на страничен панел со агресивен и спортски изглед.

Покрај извонредниот дизајн, гумата овозможува и подобрени перформанси при сопирање на влажна површина, како важна безбедносна карактеристика.

Насочени блокови

  • Oптимизирање на крутоста на блоковите

(Отпорност против нерамномерно абење и добри перформаси при сопирање)

Закосувања во форма на стрелка

  • Повисока крутост на блоковите и дренажа на водата

(Постојана стабилност и подобрени перформанси на влажни површини)

Жлебови во форма на молња

  • Подобрена дренажа на вода

(Подобрени перформанси на влажни површини)

Мулти брановидни ламели

  • Повисока крутост на блокот

(Неправилна отпорност на абење)

Паралелограм блокови

  • Подобрена дренажа на вода

(Подобрени перформанси на влажни површини)

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии Proxes ST III

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
16 65 215/65 R16 102V XL
60 235/60 R16 104V XL
17 65 225/65 R17 106V XL
235/65 R17 108V XL
265/65 R17 112V
60 215/60 R17 100V XL
225/60 R17 103V XL
255/60 R17 110V XL
275/60 R17 110V
18 60 235/60 R18 107V XL
245/60 R18 105V
255/60 R18 112V XL
265/60 R18 114V XL
285/60 R18 120V XL
55 225/55 R18 102V XL
255/55 R18 109V XL
19 55 225/55 R19 99V
255/55 R19 111V XL
50 255/50 R19 107V XL
20 55 275/55 R20 117V XL
50 245/50 R20 102V
255/50 R20 109V XL
265/50 R20 111V XL
275/50 R20 113W XL
285/50 R20 116V XL
305/50 R20 120V XL
45 265/45 R20 108V XL
275/45 R20 110V XL
295/45 R20 114V XL
40 275/40 R20 106W XL
295/40 R20 110V XL
35 315/35 R20 110W XL
21 50 275/50 R21 113V XL
22 45 265/45 R22 109V XL
305/45 R22 118V XL
40 265/40 R22 106W XL
275/40 R22 107W XL
305/40 R22 114V XL
35 265/35 R22 102W XL
285/35 R22 106W XL
30 295/30 R22 103W XL
25 335/25 R22 105W XL
24 40 285/40 R24 112V XL
35 285/35 R24 108W XL
305/35 R24 112W XL
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2020 Euroimpex & © 2020 Toyo Tires