1 2 3 4 5

Proxes CF2 SUV

Целосно новата Proxes CF2 SUV е произведена од унапредена конструкција на гума и ново соединение за нагазната површина, изработено исклучиво од силикон.

Делумно благодарение на овие својства, гумата има подолг век на траење, подобри перформанси на влажна површина и помала потрошувачка на гориво.

Централен жлеб

4 широки жлебови

 • Добра отпорност на пролизгување на влажна површина

Рабна шара

 • Високи перформанси на стабилност
 • Високи перформанси при сопирање
 • Мало ниво на бучавост

Широка нагазна површина

 • Високи перформанси на голема стабилност
 • Исклучителна отпорност на абење

Соединение на нагазна површина

Специјално силиконско соединение на нагазната површина, обезбедува високи перформанси на влажна подлога и добра отпорност на абење, а при тоа одржува го мал отпор при тркалање.

 • Полимер за ултра прилепување (црвени линии),
 • Силикон (сини топчиња),
 • Карбон (сиви топчиња),
 • Полимер против абење (зелени линии),
 • Супер активен полимер (сини линии).

Капак од еден дел

 • Зголемена трајност при големи брзини и прецизна изедначеност

Гранулатно полнење со голема цврстина

Линеарна реакција на управувачот и трајност

Лесна конструкција

Мал отпор при тркалање

Високо затегачки челичен појас

Извонредно управување, стабилност и удобност при возење

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии Proxes CF2 SUV

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
15 70 205/70R15 96H
15 70 215/70R15 98H
16 70 215/70R16 100H
16 65 215/65R16 98H
16 65 225/65 R16 100H
16 60 205/60R16 92H
16 60 215/60R16 95H
17 65 225/65 R17 XL 106V
17 65 225/65R17 102H
17 60 215/60 R17 96H
17 60 215/60 R17 96V
17 60 225/60R17 99H
17 60 235/60R17 102H
17 55 215/55R17 94V
17 55 225/55R17 XL 101V
17 55 235/55R17 99V
18 65 225/65R18 103H
18 65 235/65R18 106H
18 60 225/60R18 100H
18 55 225/55R18 98V
18 55 235/55R18 100V
18 50 215/50R18 92V
19 55 225/55R19 99V
19 45 235/45 R19 95V
19 45 235/45R19 95V
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires