1 2 3 4

Proxes C1S

Наследникот на Proxes CF1 е унапредена конструкција на гума. Новото соединение на нагазната површина е изработено исклучиво од силикон. Благодарение на овие својства, гумата има подолг век на траење, подобри перформанси на влажна површина и помала потрошувачка на гориво.

Proxes CF2 е вистински избор за возачи кои бараат високи перформанси и безбедна гума за средни и високо-моќни возила.

“Супер активни”, “Прилепувачки” и полимери “Отпорни на абење”

 • Подобрена економичност на гориво.
 • Помал отпор на тркалање споредено со Proxes CF1 (25%).
 • Подолго траење споредено со предходникот Proxes CF1 (41%).

Четири широки дренажни жлебови

 • Одлични перформанси на сопирање на влажна површина (B)
 • Одлично растојание со водената површина
 • Извонредна безбедност и контрола во потенцијални ситуации на лизгање на вода

Оптимизирана крутост на шарата

 • Мал отпор на тркалање
 • Отпорност на абење
 • Подобрено сопирање на сува и влажна површина

Ребраст блок на рамото

 • Ниско ниво на бучавост.
 • Извонредна стабилност при високи брзини и удобност при возење.

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии Proxes CF2

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
13 60 175/60 R13 77H
185/60 R13 80H
14 65 175/65 R14 82H
185/65 R14 86H
195/65 R14 89H
60 165/60 R14 75H
175/60 R14 79H
185/60 R14 82H
195/60 R14 86H
55 185/55 R14 80H
15 65 175/65 R15 84H
185/65 R15 88H
195/65 R15 91H
195/65 R15 91V
195/65 R15 XL 95H
205/65 R15 95H
205/65 R15 94V
205/65 R15 XL 99H
60 165/60 R15 77H
165/60 R15 77H
175/60 R15 81V
185/60 R15 84H
185/60 R15 XL 88H
195/60 R15 88H
195/60 R15 88V
205/60 R15 91H
205/60 R15 91V
205/60 R15 XL 95H
55 185/55 R15 82H
195/55 R15 85H
50 195/50 R15 82H
16 65 215/65 R16 98H
60 195/60 R16 89H
205/60 R16 92H
205/60 R16 92V
205/60 R16 XL 96V
215/60 R16 95V
215/60 R16 XL 99H
215/60 R16 XL 99V
55 185/55 R16 XL 87H
195/55 R16 87H
195/55 R16 87V
195/55 R16 XL 91V
205/55 R16 91H
205/55 R16 91V
205/55 R16 XL 94H
205/55 R16 XL 94V
215/55 R16 93V
215/55 R16 93W
215/55 R16 XL 97V
225/55 R16 95V
50 185/50 R16 81H
195/50 R16 XL 88V
205/50 R16 87V
45 195/45 R16 XL 84V
205/45 R16 83H
215/45 R16 86V
215/45 R16 XL 90V
17 55 205/55 R17 XL 95V
215/55 R17 94W
225/55 R17 97V
225/55R17 97W
50 205/50 R17 89V
205/50 R17 XL 93W
215/50 R17 XL 95V
225/50 R17 XL 98V
45 205/45 R17 XL 88V
225/45 R17 91W
225/45 R17 XL 94V
235/45 R17 94V
40 215/40 R17 XL 87V
18 60 225/60 R18 100W
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires