1

open-country-wt

Open Country W/T е зимска гума за асфалтирани патишта за SUV возила. Таа е развиена за да понуди безбедно и лесно возење во зимски и влажни услови.

Со функционална и асиметрична шара, нов профил и дизајн на гумата и развиено ново силиконско соединение, Open Country W/T обезбедува цврст контакт со подлогата, што резултира со извонредно справување и перформанси на влажни и со снег покриени патишта.

Асиметричен дизајн

Извонредно справување со снег и тракција (држење за подлога)

Силиконско Соединение

Извонредно справување со влажни површини; пократко растојание на сопирање на влажни патишта особено за возила со ABS систем

Соединение на нагазната површина

Термо-еластично соединение со широк оперативен температурен опсег (– 15 до 23 степени)

Трипати поширок прав жлеб

Извонредна дренажа на вода.

Мулти-бранови жлебови

Стабилно справување на влажни и на суви површини

Подобра отпорност на неправилно абење

Странични жлебови

Странични жлебови со долги назабени ивици за подобра тракција (држење)

Плиток жлеб

Помага за подобро држење на патишта со снег и мраз

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии Snowprox open-country-wt

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
15 70 205/70 R15 96T
215/70 R15 98T
16 75 225/75 R16 104T
70 215/70 R16 100T
235/70 R16 106H
245/70 R16 111H XL
255/70 R16 111T
265/70 R16 112H
65 205/65 R16 95H
215/65 R16 98H
60 235/60 R16 100H
17 65 225/65 R17 102H
235/65 R17 104H
235/65 R17 108V XL
245/65 R17 111H XL
255/65 R17 110H
60 215/60 R17 96V
235/60 R17 102H
255/60 R17 106H
55 235/55 R17 103V XL
275/55 R17 109H
50 255/50 R17 101V
18 65 225/65 R18 103H
60 235/60 R18 107V XL
265/60 R18 110H
55 255/60 R18 112H XL
215/55 R18 99V XL
225/55 R18 98V
255/55 R18 109V XL
255/55 R18 109H XL
255/55 R18 109H XL AO
50 235/50 R18 101V XL
45 245/45 R18 100H XL
19 55 225/55 R19 99V
50 255/50 R19 107V XL
45 235/45 R19 95V
20 45 275/45 R20 110V XL
40 275/40 R20 106V XL
295/40 R20 110V XL
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires