1 2 3 4 5

NanoEnergy 3

TOYO NanoEnergy 3: Уживајте во ефикасноста без да ја намалите безбедноста и удобноста.

Новиот NanoEnergy 3 е најновото дополнение на високо напредната NanoEnergy гама на пневматици. Името NanoEnergy е гума чие производство е пријателски наклонето кон околината и перформанси кои одржуваат високо ниво на безбедност, удобност и трајност за голем број километри.

Третиот модел во фамилијата на NanoEnergy се изработува од унапредени материјали за конструкцијата на гумата, вклучувајќи ги и иновативните полимери во соединението на нагазната површина. Овие нови материјали, заедно со другите технологии на дизајнот инкорпорирани во NanoEnergy 3, нудат подолг век на траење, подобри перформанси на влажна површина и помала потрошувачка на гориво од Toyo 350.

NanoEnergy 3, е резултат на TOYO TIRES Nano баланс технологија и е наменет за возачи на компактни возила и возила од средната класа, кои бараат ефикасност при потрошувачка на гориво и заштеда на гумите.

Супер активно полимерно соединение за ултра прилепување

  • Извонредно прилепување на влажна површина
  • Подобрена термичка стабилност

Широки централни жлебови

  • Извонредна отпорност на лизгање на вода
  • Намалена бучавост


Рабна шара

  • Мал отпор при тркалање
  • Подобрено сопирање на влажна и сува површина
  • Подолг век на траење


3D Мулти-брановидни ламели

  • Намалена бучавост
  • Заштита од нерамномерно абење

Технологија на конструкцијата

Tehnologija zoom

Димензии NanoEnergy 3

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
13 80 155/80 R13 79T
70 155/70 R13 75T
165/70 R13 79T
175/70 R13 82T
65 155/65 R13 73T
165/65 R13 77T
14 70 165/70 R14 81T
165/70 R14 XL 85T
165/70 R14 XL 85T
175/70 R14 XL 88T
175/70 R14 XL 88T
185/70 R14 88T
185/70 R14 88T
195/70 R14 91T
65 155/65 R14 75T
155/65 R14 75T
165/65 R14 79T
165/65 R14 79T
175/65 R14 82T
175/65 R14 82T
175/65 R14 XL 86T
175/65 R14 XL 86T
185/65 R14 86T
185/65 R14 86T
195/65 R14 89T
195/65 R14 89T
60 165/60 R14 75T
165/60 R14 75T
15 65 145/65 R15 72T
165/65 R15 81T
175/65 R15 84T
175/65 R15 84T
185/65 R15 88T
185/65 R15 88T
185/65 R15 XL 92T
185/65 R15 XL 92T
195/65 R15 91T
195/65 R15 91T
195/65 R15 XL 95T
195/65 R15 XL 95T
60 185/60 R15 84T
55 175/55 R15 77T
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires