1

H09

Нова генерација на пневматици за мали камиони, TOYO H09 е направена за модерни комби и товарни возила кои се користат на различни зимски патишта.

TOYO H09 поседува единствен дизајн на шарата кој овозможува супериорна стабилост на влажни и снежни коловози и овозможува цврсто прилепување на пат покриен со длабок снег. TOYO H09 исто така нуди и ниско ниво на бучава и оптимална удобност при возење.

Четири периферни жлебови

Овозможува супериорни пеформанси на влажен коловоз и на снег

Брановидни ламели

Даваат поголем страничен ефект и го оптимизираат контактот со тлото на површини со длабок снег.

Оптимизирани компоненети на шарата

Подобрена отпорност на трошење поради изедначена дистрибуција на притисок што резултира до подолг животен век

Широки засеци на раменото

Овозможува одлично прилепување на снегот

Димензии H09

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
14 175 R14C 99/98R
185 R14C 102/100R
195 R14C 106/104R
205 R14C 109/107R
215 R14C 112/110R
75 185/75 R14C 102/100R
195/75 R14C 106/104R
70 165/70 R14C 89/87R
65 175/65 R14C 90/88T
15 70 195/70 R15C 104/102R
205/70 R15C 106/104R
215/70 R15C 109/107R
225/70 R15C 112/110R
65 205/65 R15C 102/100T
16 75 175/75 R16C 101/99R
195/75 R16C 107/105R
205/75 R16C 110/108R
205/75 R16C 113/111Q
215/75 R16C 113/111R
215/75 R16C 116/114Q
225/75 R16C 118/116R
225/75 R16C 121/120Q
65 195/65 R16C 100/98T
195/65 R16C 104/102R
205/65 R16C 107/105T
215/65 R16C 106/104T
215/65 R16C 109/107R
225/65 R16C 112/110R
235/65 R16C 115/113R
60 195/60 R16C 99/97T
205/60 R16C 100/98T
215/60 R16C 103/101T
225/60 R16C 101/99T
17 60 215/60 R17C 104/102T
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires