1 2 3 4 5

celsius

Нова гума за сите сезони за патнички возила и SUV.

Новата Toyo Celsius e паметен избор на гума. Истата обезбедува удобност и безбеност во возењето во текот на целата година.

Продолжена мобилност на ниски температури значи дека со менување на времето, не мора да се менуваат и гумите. Celsius ја држи контролата на снег и на влажни патишта на голема гама на мали и средни возила.

Се комбинираат иновативни компоненти за да се обезбедат високи разновидни перформанси за постојано безбедно движење, без оглед на условите. Новиот Celsius е разумен избор за интелегентни возачи.

Променлива густина на жлебовите

  • Во внатрешноста на шарата: поголема густина на жлебот за извонредна тракција (држење) на мраз и снег
  • Надворешен дел на шарата: помала густина на жлебот за тракција (држење) на влажни и суви патишта

Канџи за снег

  • Ја подобруваат тракцијата на длабок снег
  • Го зголемуваат блокот на крутоста за подобра тракција (држење) на мраз и влажен пат

Жлебови за растопен снег

Овие жлебови го празнат растопениот снег за зголемена тракција (држење) на растопен и обичен снег

Мулти-бранови жлебови

  • Го минимизираат неправилното абење за мирно и тивко возење
  • Го подобруваат сопирањето на замрзнати, влажни и суви патишта

Видео

Димензии Snowprox celsius

Пречник на фелна Однос Димензии на гумата Симбол на индексот за брзина и оптеретување
14 70 165/70 R14 85T XL
65 155/65 R14 75T
165/65 R14 79T
175/65 R14 82T
175/65 R14 86T XL
185/65 R14 86H
185/65 R14 86T
60 185/60 R14 82H
15 65 145/65 R15 72T
165/65 R15 81T
175/65 R15 84H
185/65 R15 88H
185/65 R15 92V XL
195/65 R15 91H
195/65 R15 91T
195/65 R15 95V XL
60 185/60 R15 84T
185/60 R15 88V
195/60 R15 88H
55 175/55 R15 77T
185/55 R15 82H
195/55 R15 85H
50 195/50 R15 82H
16 65 215/65 R16 102V XL
215/65 R16 98H
60 205/60 R16 96V XL
215/60 R16 99V XL
55 195/55 R16 87H
195/55 R16 87V
195/55 R16 91V XL
205/55 R16 91H
205/55 R16 94V
17 65 225/65 R17 102H
50 225/50 R17 98V XL
СЛЕДИ НÈ НА FB

Страната www.toyo.com.mk (www.toyo.mk) е во сопственост на и e објавена од ЕУРОИМПЕКС ДОО. со седиште на бул. Трета македонска бригада бр.72, Скопје, Македонија

© 2021 Euroimpex & © 2021 Toyo Tires